A kritikákat szeretném kiadni magamból

Aranymérce a kávézásban - L'OR kávé kapszula teszt

2019/04/25. - írta: Gábor az EGOista

Újra volt szerencsém belekerülni egy közösségi tesztelésbe, aminek keretében ezúttal a Jacobs Douwe Egberts tulajdonában lévő L'OR márka Nespresso kávégépekhez való kávé kapszulákat próbálhattam ki jómagam, családom és barátaim segítségével.

Előre bocsájtom, a teszt egy kicsit szubjektív, mert allergiás vagyok a 100% arabica kávékra.

Kezdjük a csomagolással. Maga a 10-es normál kiszerelésű kapszula csomagok egészen korrektek, sok információt tartalmaz a doboz, stabilan vannak benne a kapszulák és a visszazárhatósága számomra szimpatikusabb mint a kávégép "gyári" kapszula dobozai.

Magukra a kapszulákra nincs minőségi gond, talán csak annyi, hogy egy kicsit lazább a beltartalma vagy a kapszula ellenállósága, mert míg a Nespresso kapszulák tetejét megnyomkodva érezhető ellenállás, itt akár be is szakíthattam volna a fedő fóliát, benyomásra ráncos maradt. A kávégép nem vett észre különbséget.

Az azonban számomra nagyon ellenszenves, hogy teljesen alumínium a kapszula! Mint köztudott, Németországban már be is tiltották ezeket. Újrahasznosíthatósága eléggé alacsony, lévén, hogy nincs szervezett visszaválthatósága, így gyanítom, hogy 98%-ban a kukában végzik és mennek a szeméttelepre.

Maga a kávé: 4 féle volt a csomagban, Columbia és Supremo saját használatra, Papua New Guinea és Ristretto továbbadásra. Nem csak a saját használatút volt szerencsém kipróbálni, mert a barátok velem is össze akarták hasonlítani az érzeteket.
A Columbia kávé kivételével mindegyik egy normális, iható kategóriába tartozik. Ha megkapod 900 forint alatt, akkor első kávé kivételével jó választás lehet bármelyik, nagy ízélményt nem fog adni, csak a koffeint érzed majd utána. Napi első kávénak azért nem ajánlom, mert egyik sem nagy élmény, az első kávénak márpedig egy nagyon jó élvezetnek kell lennie.

A Columbia viszont egyedüliként a csomagban intenzitás/erősség feltüntetése nélkül, de 100% Arabica jelöléssel van ellátva. Részemről és a családtagjaim részéről is ihatatlan, barátok szerint elmegy, ha nincs más.
Én és Anyukám (Aki nagy Nespresso fan) kiöntöttük, annyira rossz élmény volt.

Címkék: Teszt Kávé Trnd
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egoistakritika.blog.hu/api/trackback/id/tr3814786030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása