A kritikákat szeretném kiadni magamból

Lavazza - Ne vegyél kávéfőző gépet, csak kapszulát hozzá!

2013/03/05. - írta: Gábor az EGOista

Mi sem vettünk. De kapszulát sem. Ja, nem biztos, hogy mindenki elolvasta a címet, így itt van a lényeg: A Lavazza kávégépeket nem kötelező megvásárolni, ingyen is kaphatóak, akkor csupán azt kell vállalni, hogy minden hónapban veszel hozzá x számú patront. Nekünk eszünkbe nem jutott volna ez a márka, mert van egy Bosch Tassimo féle kávégépünk amit nagyon szeretünk, csak Magyarországon kicsit drága hozzá a kávé, de sebaj, Ausztria nincs olyan messze és a fél árért megéri átugrani félévente. De kanyarodjunk vissza a Lavazza márkához. Egy kedves barátunk hozott egy gépet nekünk "kölcsönbe" és egy 100-as csomagú kapszulát hozzá. Nem tudják kihasználni, mi szeretjük a kávét, hát fogyasszuk el mi. Köszönjük, kedves.
Az első reakcióm, hogy a Lavazza csak jó lehet. A kávé tényleg finom. Igaz, hogy a csomagolásban 100 darab ugyanolyan kávé van, de hát ha kotyogóhoz veszel, akkor sem két külön félét, maximum egymás után. Szóval ez nem egy szimpatikus megoldás, de nem elrettentő. A furcsa dolgok ezután kezdődtek. Mivel kölcsönbe kaptuk a gépet, így persze, hogy nem jött hozzá más. Nem is gond, mivel az interneten élünk. Elkezdtem keresni, melyik is lehet ez a gép a kínálatban. És nem találtam meg! Csak tippelni tudok, ugyanis a készüléken nincs semmi olyan jelző, ami a honlapjukon megtalálható lenne, csupán annyi: Lavazza Blue. Ez egy komplett család. Kinézet alapján a tippem EP 800. Igaz, nem tudom miben különbözik az LB800-tól. Hát kérem, ez milyen dolog, hogy a honlapon nem ugyanazt a jelölést használják mint a gépeken? Sebaj, barátunk elmondta röviden, hogyan kell használni, a többi meg megegyezik a gépeknél. Patron betesz és meglepetés: találj már egy poharat, ami befér alá! A porcelán készletből a presszós poharat nem használnám napi dolgokra. Azért minden családban csak meg lehet oldani, nem lett volna baj, ha egy kapucsínós poharat is alá lehetne tolni. Oké, pohár talált, alá tol és gomb nyom, kávé folyik. De, nem megnyom és folyik, hanem amíg nyomod, addig folyik! Automata gépnél hogy ez jó-e, azt döntse el mindenki maga, nekem nem tetszik. Ez nem automata funkció. Kávé lefőtt, a kart leveszem, hogy a kapszulát kidobjam. Ekkor szembesülök a másik furcsasággal: A rendszer úgy működik, hogy amikor a karral felcsatolod a kapszulát, akkor alul és felül tüskék egy csomó lyukat nyomnak bele, ezeken folyik át a víz. Amikor meg kiveszed, a kapszulából alul felül csöpög kifelé a maradék lé. Hát, nem árt a kapszulát kicsit lemosni, mielőtt a gépbe teszed, ki tudja, hol járt és hogy ér hozzá a víz, mit moshat bele a kávédba. Kivételkor meg alá tenni valamit a szemetes felé. A gőz karról ne is beszéljünk, az csak dísznek jó. A hónap elteltével maradunk a Bosch-nál. Nem csepeg, kics és nagy pohár is mehet alá és magától ki tudja találni, milyen kávét iszol.

Címkék: Lavazza Kávé
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egoistakritika.blog.hu/api/trackback/id/tr105117595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása